Over de Apennijnen

De Apennijnen genoemd zijn een reeks bergketens omzoomd door smalle kustgebieden die de fysieke ruggengraat van het schiereiland Italië vormen. Deze prachtige bergregio start vanaf Cadibona Pass in het noordwesten, dicht bij de Maritieme Alpen, en vormt een grote boog, die zich uitstrekt tot aan de Egadische Eilanden ten westen van Sicilië.

 

De Apennijnen

De Apennijnen

 

De totale lengte van de Apennijnen wordt geschat op ongeveer 1500 kilometer. Wist je dat bijna alle grote Italiaanse rivieren hun oorsprong vinden in de Apennijnen?

De hoogste top van de Apennijnen is Mount Corno, op 2912 meter (9554 voet), in de berggroep Gran Sasso (Grote Rots), in de regio Abruzzo. De top is het grootste deel van het jaar bedekt met sneeuw en op de noordhelling van Corno Grande bevindt zich de kleine Calderone-gletsjer, de enige in de Apennijnen en de meest zuidelijke van Europa. De naam van de Apennijnen is waarschijnlijk afgeleid van het Keltische “pen“, wat ‘berg, top’ betekent.

 

Castelmezzano, dorp in de Apennijnen in Dolomiti Lucane. Basilicata, Italië.

 

Vakantiehuis Apennijnen

Bent u toe aan vakantie en op zoek naar een plek waar u heerlijk tot rust kunt komen, maar waar tegelijkertijd ook genoeg te zien en te doen valt? Waarschijnlijk is de Apennijnen dan perfect voor u. De Apennijnen staan, naast de vele bergen en prachtige natuur, bekend om de cultuur, historische dorpjes en vele (buiten)activitieten.

 

De Apennijnen heeft een prachtige natuur.

De Apennijnen heeft een prachtige natuur.

Als u vakantie viert in de Apennijnen wilt u natuurlijk een goed vakantiehuis als uitvalsbasis hebben. Ons vakantiehuis ligt dichtbij de Apennijnen in een prachtig, historisch dorpje genaamd Pergola. Het dorp Pergola staat bekend om zijn vele leuke winkeltjes, bars en restaurants waar u heerlijk Italiaans kunt lunchen en dineren. Ook de omgeving en natuur rondom Pergola, die behoort tot de Apennijnen, is erg bekend en trekt jaarlijks duizenden natuur- en cultuurliefhebbers. In het heuvellandschap van de Apennijnen rondom ons vakantiehuis is er volop mogelijkheid tot fietsen, paardrijden en wandelen. Daarnaast bent u met een half uurtje aan het strand van de Adriatische kust. Meer informatie over de Apennijnen en de streek rondom ons vakantiehuis vindt u hier.

Vakantiehuis Apennijnen

Vakantiehuis Apennijnen

Over ons vakantiehuis in de Apennijnen

Ons vakantiehuis wordt gerund door Nederlanders. Dit heeft voor u veel voordelen, denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om in het Nederlands te communiceren en te boeken en het feit dat ur er tijdens uw vakantie in de Apennijnen nooit alleen voor staat. Het vakantiehuis beschikt over veel voorzieningen en is in goede staat. Foto’s van ons vakantiehuis in de Apennijnen kunt u op deze pagina bekijken.

Onze huurprijzen erg laag en bovendien is er ruimte om te onderhandelen over de prijs, zeker wanneer u buiten het hoogseizoen in ons vakantiehuis wilt genieten van de Apennijnen.

Vakantiehuis Apennijnen

Vakantiehuis Apennijnen

Vakantiehuis in de Apennijnen boeken

Bent u geïnteresseerd in ons vakantiehuis in de Apennijnen? Het is mogelijk om direct online te reserveren op deze pagina.

Natuurlijk kunt u ook eerst meer informatie aanvragen door contact met ons op te nemen. We vertellen u graag meer over ons vakantiehuis en de prachtige Apennijnen.

© Vakantiehuis Pergola - Vakantiehuis Le Marche & Vakantiehuis Apennijnen met Nederlandse eigenaar.   Sitemap